неділя, 7 серпня 2016 р.

Цікаві люди з далекого-близького закордоння

Останні три місяці писала про людей по різні боки кордону та з різних куточнків світу. Далеких та близьких.

Так склалося, що в одному вінницькому виданні мені запропонували робити інтерв'ю з цікавими людьми. Ну і я знайшла тих, які для мене цікаві. Ось що з цього вийшло.

Історія чоловіка, який народився в Канаді, навчався на психолога, менеджера з продажів та ще якійсь економіці. Працював у Канаді, Нідерландах. А потім... закохався в українку, приїхав в Україну та став педагогом. Тепер він захоплено розповідає про дітей, з якими працює та навчає історії. Історія кохання.

З Леа Міа Кайофою я познайомилася на ковзанці. Вона ходила туди зі своїм коханим. Я хотіла зробити історію кохання двох іноземних студентів-медиків, які приїхали з Намібії. Коханці світитися постидлися, тому розповідала дівчинка про роботу та традиції її родини у далекому африканському місті. Історія родини.

Україно-кубінець Льоша. Я про нього найбільше кругом пишу, бо прикольний. Він живе в Америці. На Маямі-біч :). А чому він там живе і як я його здибала. Точніше, як здибала, ви там не прочитаєте. Але просто про історію переселення. Історія подорожі. Взагалі я думаю, що потужне місце в житті людини має самоідентифікація. Коли людина ідентифікується, її життя змінюється. Часто дуже кардинально. і назавжди.

Про мою колежанку Леночку. Вона живе у Воркуті. На півночі Росії. Недавно, до слова, мала весілля. Вітаю Леночку. А стаття про північну українську народну пісню. Історія однієї пісні.

А ще про мого друга Олега, який їздить по різних країнах світу та танцює. З молоддю та дітьми. Він проводить курс звільнення через танець. Вже був зі своїми тренуваннями у Литві, Латвії, Чехії, Польщі. І люди отримують свободу. Щоб творити. І розпізнавати покликання. І бути ближчими. І щасливими. Історія танцю

Кілька слів про поляка-предка на терені України, який привіз до центральної України монахів-капуцинів 270 років тому. Поляк був мером міста, коли взявся за будівництво монастиря та храму у Вінниці. Історія мера-поляка.

Представники австралійського фонду у час випробувань для України профінансували замовлення підручників з аудіокомплектами для дітей переселенців з Донбасу, щоб могли вивчати англійську мову. Завдяки їхній добрі волі дітлахи разом з учителькою вчаться розмовляти. На вулицях українського міста. Англійською. Історія доброти. 

Українка поїхала до Німеччини щоб працювати в науці. А саме - займатися електронікою. Тепер співпрацює та налагоджує співпрацю з українськими науковцями. Історія творчості.

А ще в житті людей бувають історії, коли свої близькі принци крутіші за британських. Саме так трапилось з однією моєю колежанкою. Про неї коротка історія. Історія близькості 

Шпалери на стінах у стилі старої Англії, картини та статуетки із мотивами Африки, а також банальна запозичена на заході західноєвропейська кухня. Все це допомагає розвиватися українському бізнесу. Історія кулінарії та бізнесу. 

Далі, звичайно, буде...

Але ще нагадаю, як не так уже і давно робила серію матеріалів про бізнес-Америку. Дозвілля, подорожі, дороги, американських копів, харчі та супермаркети в ЮЕсЕй та екологічні корисні для всіх проекти. Пригоди та бізнес-США:

Как живется эмигрантам в американском офисе

5 технологий, которые стоит позаимствовать у американцев
Истории о толстых и неподвижных жителях США, любителях гамбургеров и фастфудов – далеко не миф. Большинство американцев мало ходят пешком, так как в стране принято на работу, в магазины или в гости ездить на автомобилях, в больших городах люди много времени проводят в офисах, а также охотно перекусывают в магазинах быстрого питания. О предпочтениях обитателей Штатов рассказывают эмигранты из постсоветских стран, которые прилетели в Америку, чтобы погостить, получить там образование или работу. Приезжие в США заметили, что хотя внешне американцы и кажутся слегка расслабленными людьми, в вопросах здоровья, экологии и организации качественного отдыха они трудятся изо всех сил и с максимальным творчеством. Свидетельство этому – изобретения, которые эмигранты советуют позаимствовать внедрять в быт европейцев.
Обед по-американски: цены и традиции
Любимая еда в американских домах – бекон, яйца, драники из картошки и кофе на завтрак, более плотные обед и ужин. Семьи, как правило, хранят продукты в двух холодильниках – один стоит на кухне с пищей на ближайшие дни, другой – где-нибудь в гараже, с запасами на неделю-месяц. Что это за пища, и почем ее продают в Америке, рассказывают европейские эмигранты.
С ветерком: как платят в пути автомобилисты США
Скоростные автомобили с мощными двигателями и полным приводом – родные на американских дорогах. Жители этой страны предпочитают скорость и часто выбирают для путешествий платные шоссе (toll roads), где можно ехать быстрее и комфортнее, чем по бесплатным городским или сельским трассам.

Немає коментарів: