четвер, 12 січня 2017 р.

Чому селфі дуже важливі

Робити селфі-фотки, а потім ставити їх у соціальні мережі - справа надзвичайно корисна для людини.  
Колись під час походу до перукаря колежанка розповідала про те, що люди не завжди бачать, як гарно сяє натуральний колір їхнього волосся. Тому жінки фарбуються, і недооцінюють натуральну красу.

Думаю, це якраз одна з причин, чому селфі корисні. З того часу, як у світ увійшли технології, які дозволяють робити цифрові фотографії, я багато роблю світлин. Завдяки ним побачила, що моє обличчя дуже кльово виглядає, коли його прикрашає широка усмішка. Що більше я робила знімків, то більше помічала, що вона стає природнішою, і, з часом, коли почала виходити до людей, цей навик прийшов до рівня автоматизму. Якщо раніше посмішка була на моєму обличчі, коли я раптом мала позитивну емоцію, то тепер я стала усміхатись, розмовляючи. Наприклад, часом буває, що ти бачиш засмучену або втомлену людину. І ти дивишся на неї, хочеш сказати щось, але не знаєш, що саме сказати доречно. Тоді можна просто подивитися на цю людину і сказати про себе: "Я тебе люблю" або "Уявляю, собі, якою-яким щасливим ти будеш, коли твоє лихо минеться", а на обличчі - просто показати це у вигляді щирої усмішки. Це змінює світ.

Звичайно, ходити щодня з фотоапаратом та просити людей про фото не завжди є час чи нагода. Хоча фото, зроблене іншими, краще за селфі. Але робити селфі можна щодня. У минулому році я робила експеримент - писала про це вже в блозі. Щоранку записуваала на телефон перші думки, які приходили, перші емоції. Чесно з собою домовилась, що хочу робити це непідробно. В результаті, з могла побачити, що коли добре себе почуваю, виглядаю трошки краще, ніж коли чимось перегружена. І, власне, зняти напругу, часом допомагає селфі. Бо от робиш цей знімок, бачиш, що виглядаєш так само прекрасно, як вчора. І настрій стає кращим на градус.

Ще одна річ, яку можна отримати завдяки селфі - побачити сфери розвитку. Бо, звичайно, ти не захочеш показувати на увесь світ той ракурс, який для тебе є невигідним. Але це та сфера, над якою можеш працювати - або прийняти себе з цим "ракурсом", або покращити ракурс - наприклад, скинути зайве пузо. Хаха. Добре. З пузом в тебе все ок, вади свої ти обожнюєш. Але ці штани в стрілку під боти. Коли ти дивишся на них вдома, в дзеркало, крізь приглушене світло, ти не бачиш усієї краси своїх ботів. Під штани в стрілочку. Хаха.

Для жінок, які постійно змінюються, селфі сприяє творчості. Бо коли ти бачиш, що у твоїх селфі переважають ті чи інші кольори, один або ще якийсь одяг - ти його або любиш, або бачиш, що непогано було б його змінити - бо приївся.

Здається, тема користі селфі виглядає трохи по-жіночому. Але, знаєте, я помітила, що чоловіки, які часом селфяться, виглядають трохи веселішими. Видно, через тренування м'язів, які відповідають за усмішку :)

Немає коментарів: