пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

Мій досвід роботи в здоровому форматі

Вже багато років ходила з думкою, а як би зробити серію матеріалів у здоровому форматі.  

А саме - без гри слів, особливого оздоблення, навіть у певній мірі поза журналістськими правилами ньюсів - без що-де-коли, сексу-скандалів-страху, перевернутих пірамід і решти стандартів, які закладаються у програми на перших курсах факультетів журналістики. Я насправді дуже шаную стандарти, вважаю, що без цього ніяк, бо за ними працює весь світ, і на професійній етиці будується харизма і плідна творчість. Однак часом є речі, які потребують простоти.

Коли я працювала над проектом "Здорових історій" - програми про людей, які фантастичним чином одужали, я постійно думала: "Ок. А як же ті, чия хвороба нічим не фантастична". Коли біль звичайний, банальний, або правила життя правильні, але мудрі. Як пішохідний перехід - підеш на червоне світло - потрапиш під колеса. І крапка.

Думаю, що ця можливість, яку маю в Газеті По-українськи, коли знімаємо серію роликів-сюжетів про те, як не хворіти, що означає жити здорово, просто як впізнати хворобу. Бо якщо вчасно і правильно - то жити буде легше. Адже навіть найбільш успішних людей можна збити зі шляху, якщо допустити банальну застуду, банальне загострення панкреотиту, щось не те з'їсти чи випити. Дурниця, здається - бо нема тут ніякої сенсації, навіть емоцій жодних. Але коли людина завтра вранці має цінну для неї зустріч, справи, які впливають на життя багатьох, або щось таке, що впливає на її щасливе сьогодні, але не може все це отримати через хворобу, це важко. Бо часто не конкуренти, не вороги навіть шкодять так сильно, як неочікуване захворювання.

За два місяці зробили трохи роликів про залежність від алкоголю, хвороби шкіри, грип, камені у нирках, харчування під час модних у наші дні занять фітнесом та спортом, і трохи про сексуальні зарази з венерологом. Цей скромний комплект ще трошки розшириться. Але вже якщо невелика група людей з вказаними проблемами задумається, вчасно прийде до лікаря, або знайде спосіб одужання чи профілактики - ми вже зробили прекрасну справу. Значно кращу, за розваги у стилі секс-страх-сенсація.

Далі посилання на матеріали, які для когось цінні.
PS. Я все ще продовжую свої багатолітні заняття фітнесом, і переконана, що людина, яка дбає про профілактику, живе більш якісно. 
Більше дивіться на каналі Youtube Gazeta.ua 

Немає коментарів: