понеділок, 24 серпня 2015 р.

Норов пророка і прославлення. З моєї книги "Хай радість ваша буде досконалою"

Поки чекаю від видавництва на свою книгу "Пусть радость ваша будет совершенной", поділюсь одним фрагментом з її україномовної версії  про норов пророка. 

Коли ми подивимося на різних персонажів у Біблії, які були пророками, всі вони мали певні характеристики життя і особливості характеру.
1. Пророки були людьми, які перебували на виду у народу. Всі знали, що ця людина – пророк. Пророк супроводжував армію під час війни і кожен знав про призначення цієї людини.
2. Пророки були поруч з тими, хто приймає важливі рішения в народі. Вони були підтримкою для полководців і царів, вони не залишали царів і думали про долю  народу і царя. Для цих людей дуже важливим був цар і кроки царя.
3. Пророк повинен був бути сміливим. Тому що якщо ризикував життям цар і військо, пророк знаходився у тій же зоні фізичного, та і духовного ризику.
4. Пророк був чоловіком. Це дуже цікава особливістьтому що він натурально мав чоловічі якостіпевної стриманості, мудрості, слухання Бога, а не людей, він не говорив зайвого і був врівноваженим.
5. Пророк був тим, хто залишав слід в історії народу. Він був дуже важливим історичним  персонажем.
6. Про пророка піклувався цар, так як ізраільський народ розумів важливість пророка.
7. Пророк покірно приймав ті людські блага, які давав йому цар і при цьому залишався вірним Богові. 
8. Пророк знав свою цінність і відповідальність за своє покликання.
9. Пророк – це не работа на короткий проміжок часу, але на все життя.
10. Пророк – людина молитви, посту і вірності Богові.

Розвиваючи в собі особливості характеру пророка, ми розвиваємо прославлення, а відповідно, наші відносини з Богом. Пророк – це той, через кого і разом з ким росте і розвивається церква в момент його життя на землі та в історії.  

Дар бути пророком – це частково вроджений дар, частково дар, який Бог дає з плином життя

Немає коментарів: