субота, 8 листопада 2014 р.

Про красу. Новий жанр блогу майстерня-сторі-лекція


Щось давно не писала блоги про красу. Напевно, тому, що коли думаєш про красу, тоді ти і є краса, ти перебуваєш в красі і майже не помічаєш існування інших – бо вони теж частина краси. Так от, вчора була там, де люди роздивляються і вивчають красу, а потім її зображають. Оскільки краса, то така річ, яка примножується, коли її передавати, то трохи побула в красі і прокинулось натхнення до передання краси в творчості.
Вчора була там, де красу розкривають і уточнюють.
А виглядало це так:
Група гарних дівчат зібралися в гарному будиночку із дзеркалами, ліхтариками, гарною музикою. Серед них – одна юна майстриня, яка розповідає, про красу, яка в кожному дзеркалі виглядає інакше.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так от. Коли дівчата виходять заміж, вони роблять макіяж. У наші часи весільний макіяж – це щось таке, що має ніжні тони, але не робить наречену сірою мишею. Приблизно за логікою – якщо робиш яскраві очі – більш м’яку усмішку, якщо м’який погляд – яскрава помадка підкреслює губи, якщо виразні скули – більш м’який не задертий носик (про останнє я жартую, але коли весілля, то наречена мусить бути розслабленою, але трошки яскравішою за інших – така справа жанру).
 
 
Так от. Прийшли ми малювати цей макіяжик, дівчата, які роблять макіяжик зібралися гуртом навколо дівчинки-майстра, а я собі сиділа, спостерігала як дівчатка-моделі (типу мене J) очікували перед дзеркалами. Жінка і дзеркало – це взагалі такий дует, що можна і макіяж не робити і вона з ним прекрасно буде себе почувати.
 
Так от. Спочатку дзеркала служили для того, щоб до нього звикнути. Але не як до того зайвого предмету, як, наприклад, пеньок в тебе біля хати. Але звикнути, що воно твоє і його не доведеться залишати.
Так от. Сидимо ми-моделі. Спостерігаємо на свою красу. Деякі дівчата почали розмовляти між собою. А це означає, що присутність дзеркала зближує. Коли жінка бачить, що вона гарна, вона гармонічно почуває себе з іншими і їй хочеться про це поговорити.
 
Так от. Двоє дівчат почали розмовляти про хлопців, про якісь побачення. Да. Потім деякі з присутніх, напевно, вирішили оцінити, як та тема про хлопців співзвучна з тим, що видно в дзеркалі. Видно, співзвучна. Бо більшість, чи всі, напевно, дівчата, були дуже симпатичні. В принципі, і без жодного макіяжу. Сидимо собі, милуємося собою в дзеркала.
 
Так от. Думаю, чого ми оце дарма милуємося, ми ж макіяж будемо робити, який нас буде змінювати трохи зовні, то, значить, і зачіску треба трохи змінити. Потяглася з високого стільчика до своєї рижої сумочки улюбленої, дістала там маленького гребінчика, почала змінювати зачіску, щось там собі хімічити зі своєю гривкою. Поки хімічила, розпускала, зчіплювала волосся, бачу – дівчата, які згуртувалися навколо дівчинки-командирки головної почали оглядатися на своїх моделей, щось їм там усміхатися, питати, чи їм не сумно.
 Так от. Дівчатам ніколи не буває сумно, коли вони поруч із дзеркалом. Вони по посміхалися своїм дівчатам-художницям і почали теж як по команді хімічити зі своїми зачісками. Масове перебування перед дзеркалом стало ще прикольнішою пригодою, бо у кожної з дівчат інший колір волосся, довжина, та й смак до зачісок, також.
 
Так от. Я навіть не думала, що в світі існує стільки варіацій зачісок на довге волосся і що досить мати тільки одну-дві заколочки – і мільйон стилів.
Так от. Сидимо ми, понаробляли різних зачісок. Багатьом здалося, що та зачіска, яку було зроблено після того, як всі почали робити зачіски, щось не зовсім та зачіска, яку треба було робити. Жінки – дуже цікаві створіння. Дівчинка – майстриня, яка вже, напевно трохи часу працює з дівчатами і встигла з особливостями деяких видів дівчат, вирішила внести в лекцію з форми макіяжу практичну пораду.
 
Так от. Виявляється,  коли вчать спеціалістів з макіяжу – їм ще й надають навики з психології. Наприклад, коли ти робиш макіяж нареченій, ні в якому разі не можна слухати родичів, тітоньок, сусідів, які сходяться зі своїми п’ятикопійками – а тільки наречену. Бо вона знервується. Ну. Певно так.
 
Так от. Щоб наречена  почувала себе гарно, перед весіллям за два дні треба зробити підготовчий пробний макіяж. Увага! Це чітка порада для тих, хто буде одружуватись = не раніше, ніж за два дні!! Ну, звичайно, бо як раніше, то раптом вона перед весіллям схудне, чи поправиться, чи почне плакати і в неї на обличчі з’являться червоні плями, чи синці під очима – це ж тоді тре подумати про зовсім іншу основу під макіяж і про інші фарби, і про інші тони.
 
 
Словом, непроста ця справа – одруження.
На фото я 5 років тому з іншим кольором волосся - думаю тепер, який краще :)
 
 
 
 
 
Щоб не треба було телефонувати і питати, як називається навчальна студія - напишу тут (прихована реклама )) ) MakeUpMe Academy 
 
Це був чудовий час! Дякую Лілі Тимошенко, що змогла побути її моделькою і майстру Маші за чудову атмосферу і круті поради.
 
Цікаво, а манікюр весільний під макіяж підбирається чи під капці? Бо це ж і форма і тенденції зараз нові постійно змінюються?..
Хто зна J
 
Як супербонус пропоную сюжетик, який колись робила про секрет успіху акторки Ірми Вітовської. Гарного дня, цікавого читання і захопливого відеоперегляду!
 

Немає коментарів: