понеділок, 22 квітня 2013 р.

Печена рибка в овочах

Під чаз зйомки у співачки Лесі Горової навчилася пекти рибку в овочах. Для програми "Здорові історії" героїня розповіла, що їсти рибку - означає довше жити. Принаймні так їй розповіла її львівська подруга. Північні народи, які їдять рибку не хворіють на серцево-судинні захворювання так багато, як м'ясоїди. Тому морська рибка - атрибут на кухні Горових.
 
Тепер рибка.
Як печемо:
Беремо глибоку форму. Вливаємо на дно форми пів склянки олії. Викладаємо на дно кружальцями буряк. Зверху - викладаємо рибку. Солимо-перчимо або додаємо інші приправи на смак.

 
Далі посипаємо рибку тертою на великій терці цибулею(брала дві великі цибулини). Зверху, як на шубу засипаємо рибку морквою. Все замащуємо сметаною - теж як вкрита шуба.
Печемо 40 хвилин в духовці на середньому вогні. Перед тим як подавати - викладаємо кількість порції в тарілку та перемішуємо, щоб верхня припечена сметанка(вона практично залишається білою після випікання) змішалася з морквою, буряком і рибою.
 
PS. Програма "Здорові історії" із цікавими історіями одужання та здорового життя від Лесі Горової та інших цікавих героїв щонеділі о 10.30 на 5-му каналі.

Немає коментарів: