четвер, 25 квітня 2013 р.

Евгений Гришковец «Прощание с бумагой»

Квиток до театру на Євгена Гришковця найсправді був чудовим подарунком до мого дня народження.
 
Папір, який втратив актуальність в час швидкості і технологій. Листи, які пахнуть романтикою та які ховаються у скриньках покоління, яке відходить. Слово, яке втрачає цнотливість, коли ним кидають на форумах, у соцмережах та чатах. Життя, яке змінюється та красу якого не кожен здатен зафіксувати.
 
Кожна епоха має щось, на що наступним поколінням наплювати. Але це щось, коли до нього повернемось, додає багатства життя. Є така штука, яка триває вічно – здатність людей шукати прекрасні почуття, здатність захоплюватись та кохати. Це, напевно, і є тією рушійною силою, яка дозволяє кожному наступному поколінню, як би воно не відрізнялось від попереднього, зберігати, як щось дуже цінне, романтичну пам'ять про те, що колись затерлося.
 
На днях переглядала колекцію випускних платтячок від Діани Дорожкіної. Із пишними спідничками, свіжими тканинами та царською розкішшю. Ще кілька років тому про такі платтячка я лише зачитувалась у романах – як вони розвіваються вітром, підносять красу жінки та дихають ніжністю. І це зараз сказано не для епітетів. Ми пам’ятаємо моду на салатові лосини, кросівки під коротку спідницю та підошви товщиною в 10 сантиметрів. Це була мода часів мого випускного плаття J Тоді, чесно кажучи, оці легкі романтичні платтячка були ніби і гарними і банальними. Інша справа салатові лосини!
 
Але людська душа знову повертається до прекрасного. До ностальгії за чорнильницями, простою вишуканістю та полотнами.
 
Вчора прийшла – так багато хотіла про все сказати. А сьогодні пишу і хочеться, щоб простіше. Ось так – отримала багато свіжого настрою.
 
В театрі сподобалась публіка. Це теж певний прошарок населення – любителі Гришковца. Не скажу, що він недоступний для всіх чи не для народної творчості. Але просто його люблять любителі паперу J
 
Слухайте, давайте я вам ще Діанине платтячко покажу. Не для реклами. Просто – сподобалось платтячко.  Ось таке. Спробуйте, знайдіть в ньому присмак сучасних технологій :) 


Немає коментарів: