понеділок, 11 лютого 2013 р.

Будемо мати нового Папу

Щойно прочитала цю новину.
 
Бенедикт, який багато в чому став продовженням политики Йоана Павла ІІ вирішив залишити престол для свого послідовника. Кажуть, востаннє таке було у 15-му столітті.
 
Не знаю, що про це скажуть католицькі вчителі. Але думаю, причина відходу Бенедикта не в банальній хворобі. Просто Бог захотів відкрити нові харизми католицькій церкві та поставити на новий етап служіння. Це як П'ятидесятниця - коли після своєї смерті Ісус Воскрес - Після Йоана Павла ІІ прийшов Бенедикт. А тепер Бенедикт відходить і залишає місце(простір) для нового діяння Святого Духа.
 
Цікаво, що він навіть каже, що "бракує сили" - себто сили Бенедикту так насправді не бракує, просто сьогодні він покликаний, щоб передати цю силу Святого Духа іншій особі. Щоб та примножувала дари, приймала рішення та провадила церкву в нову землю.
 
Мені вже цікаво, що буде далі. Але на нас чекають дуже цікаві часи. Живемо в епоху мультимедійних технологій.

І ще вирішила додати. У багатьох західних ЗМІ колеги стурбовані, як же то так, що Бенедикт не добув на престолі до самої смерті, як його попередник. А нічого страшного - тепер його наступник буде мати ще й колегу, який його розуміє і, переконана, буде за нього молитися. Бо хто краще зрозуміє Папу, ніж екс-Папа. І за роз'ясненнями буде до кого піти і за молитвою про передавання благодаті служіння.

Також варто не забувати, що Бенедикт, який не рік служив поруч із Йоаном Павлом ІІ, отримав від нього багато мудрості. То може це і буде добрий час, щоб цю мудрість передати, а не забрати з собою у вічність.

Словом, маємо подвійне(та чи тільки подвійне) благословіння для церкви.

А Бенедикту дай Боже укріплення  і радісних років життя.

Після 28-го лютого на час sede vacante (вакантного престолу) Папа Бенедикт XVI буде жити в Кастель Гандольфо, а потім поселиться у монастирі споглядання на території Ватикана.  

Вміння слухати(і слухатись) Бога значно більший дар, аніж міцне здоров'ячко. 

Немає коментарів: