неділя, 21 травня 2017 р.

Чому цілування ікон не допомогло вигнати злого духа. Отець Петро Куркевич

Про застосування церковних заходів за призначенням.

Отець Петро Куркевич – жінка в ефірі «Радіо Марія» (27.04.2017) запитала, що робити. Має проблеми зі злим духом. Ходить багато на відпусти, жертвує за цю проблему, цілує святі ікони. І не допомагає. 

 «Відпусти та ікони є не безпосередньо для екзорцизмування. Наприклад, щоб рубати дрова, потрібна сокира, а не ручка. Ручка є для того, щоб писати листи. А щоб рубати дрова, є сокира. Так що ручкою не будемо рубати дров, а сокирою не будемо писати листів. Як в матеріальному світі кожне знаряддя має свою мету, так само в духовному світі є якась чіткість, якась адекватність.

Відпусти є для дарування кар чистилища або якихось катаклізмів на землі. Кар тимчасових, кар земних. Чистилище – це також пролонгата кари земної. Відпуст є для дарування чистилища. Тобто кари земної. Кари тимчасової за гріх. Гріхи вже відпущені в сповіді. Гріхи розкаяні. Але залишається ще кара педагогічна. Кара за досить вчинення. Кара, яка вирівнює справедливість Божу. Бо справедливість мусить бути. Не мусить бути тільки саме милосердя. Чесноти ідуть під руку.

Ікони є для того, щоб Духа Святого виливати на нас, щоб благодать виливати на нас, коли цілуємо, до них приживаємося, приставимося, притулимося до них. Молимося, дивимося на них, любимо їх, цілуємо, вклоняємося. То Дух Святий виливається через очі Марії, через інші постаті. Анголи до нас з цих ікон, з цієї матерії виходять. І приходять до нас. І лучі сонячні, золоті, наднебесні линуть до нас.
Роль ікон так само як відпустів, індульгенцій не є виганяти бісів. Може індульгенція, відпуст вигнати біса, і може ікона виганяти біса.


Біса виганяє екзорцист. Біса виганяє екзорцизм. Біса виганяє екзорцизмована сіль, вода, олія або або екзорцизмовані предмети – хрест чи інші предмети. Може бути екзорцизмована ікона. Також вичитка, також молитви про звільнення. Кипріанова, інші вичитки. Але передусім екзорцист. Або група людей ходатаїв. Група молильників, котра ви спеціалізована і котра вміє молитися проти бісів. Запрошую, пані, до екзорциста, до нашої Школи».

Немає коментарів: