вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Маковий пиріг без борошна


І так, мої куховарські здібності розвиваються! сьогодні спекла маковий пиріг без борошна. Завжди шкодувала, коли їла в дитинстві бабусині пиріжки з маком, нашось покритим тістом. Тепер - ось чудо - мак без тіста! :) Лише цукрова пудра, білки, цукор, знов білки і МАААКК!!! А ні - це кориця і цедра лимончика :)Повірте, смачно!

PS. За замовленням читачів додаю рецептик: Мак – 240 г Цукрова пудра – 110 г Цуков – 80 г Мелена кориця – 1 чайна ложка Мелена гвоздика – ½ чайної ложки Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка Цедра 1 лимону 6 цілих яєць 4 білки Олія – 2 столові ложки

В миску викласти натертий або проварений мак, цкрову пудру, корицю, гвоздику і розпушувач. Добре перемішайте. Туди ж - видавіть лимон, вбийте яйця і влийте олію. Взбийте міксером до легкої піни.

В окремій посудині збийте білки, додайте цукор, взбийте, щоб маса була біла і густа. Все це вкиньте в виску з маком і рештою. Добре перемішайте ложкою

Змастіть форму олією і злегка притрусіть борошном. Але дуже трошки, щоб не вийшло ще одне тісто на дні :) І в духовку 170 градусів на 40-50 хвилин.

Думаю, прикольно було б ще додати туди горіхи.

Успіхів!

Немає коментарів: