І так, мої куховарські здібності розвиваються! сьогодні спекла маковий пиріг без борошна. Завжди шкодувала, коли їла в дитинстві бабусині пиріжки з маком, нашось покритим тістом. Тепер - ось чудо - мак без тіста! :) Лише цукрова пудра, білки, цукор, знов білки і МАААКК!!! А ні - це кориця і цедра лимончика :)Повірте, смачно!
PS. За замовленням читачів додаю рецептик:
Мак – 240 г
Цукрова пудра – 110 г
Цуков – 80 г
Мелена кориця – 1 чайна ложка
Мелена гвоздика – ½ чайної ложки
Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка
Цедра 1 лимону
6 цілих яєць
4 білки
Олія – 2 столові ложки
В миску викласти натертий або проварений мак, цкрову пудру, корицю, гвоздику і розпушувач. Добре перемішайте. Туди ж - видавіть лимон, вбийте яйця і влийте олію. Взбийте міксером до легкої піни.
В окремій посудині збийте білки, додайте цукор, взбийте, щоб маса була біла і густа. Все це вкиньте в виску з маком і рештою. Добре перемішайте ложкою
Змастіть форму олією і злегка притрусіть борошном. Але дуже трошки, щоб не вийшло ще одне тісто на дні :) І в духовку 170 градусів на 40-50 хвилин.
Думаю, прикольно було б ще додати туди горіхи.
Успіхів!
Немає коментарів:
Дописати коментар