пʼятниця, 13 лютого 2009 р.

Лабрадор - опікун незрячих

Лабрадор-ретрівер – собака-поводир. Ці симпатичні пси у різних країнах світу служать людям поводирями сліпих людей. У спеціальних виховних закладах Лондону лабрадорів вчать оберігати хазяїна, ходити тротуарами та подавати знак на світлофорах та неподалік тисняви. На виховання собак-поводирів уряд Британії щороку виділяє кошти із соціального фонду. Також громадські організації захисту сліпих у різних країнах світу дарують малозабезпеченим людям із проблемами зору спеціально. підготовлених щенят.
Собаки-лабрадори – добродушні, гарні та грайливі. Також вони врівноважені та невибагливі до їжі. Охоче граються з дітьми та охайні. Їх вивели на острові Ньюфаундленд на сході Канади. Щоб допомогти незрячим, які жили на острові. «Labrador» – з португальської «трудяга».
В Україні більше ніж 50 тисяч людей мають складні вади зору та через це не мають змоги самостійно ходити вулицями. Проте, нажаль, у нас побачити навченого собаку-лабрадора поруч із незрячою людиною непросто. Красунчиків-лабрадорів демонструють на виставках, обвішують медалями та титулують президентськими псами. Бо улюбленців такої породи мають Володимир Путін, Микола Карачєнцев, Борис Березовський та навіть Арнольд Шварценеггер. Також кажуть, що лабрадор – пес принца Чарльза та Сильвестра Сталоне. Невідомо, чи всі заможні власники знають про наміри тих, хто виводив лабрадорів-поводирів, проте виховання щеняти задля доброго діла та підтримки незрячих могло б стати гарною справою милосердя. 70 відсотків незрячих - люди похилого віку та діти.

7 коментарів:

Анонім сказав...

Где тут можно подписаться на rss ленту?

Оксана Тупальська сказав...

На жаль, не можу вам підказати

Анонім сказав...

What do you think about WIKILEAKS?
Thanks

Оксана Тупальська сказав...

I think WIKILEAKS is one of methods to rotin the hidden true

Анонім сказав...

Заманчиво спасибо автору! Об этом я прочитала, а там как-то по-другому написано...

Анонім сказав...


As a Newbie, I am constantly searching online for articles that can aid me. Thank you

Анонім сказав...


The author deserves for the monument:0)