вівторок, 30 жовтня 2007 р.

Dzikie serce. Tęsknoty męskej duszy. John Eldredge.

Dzikie serce. Чоловік ніколи не почуває себе добре дома. Він потребує перебувати поза ним і лише навідуватись. І лише коли реалізує себе, розпочне жити по-справжньому. І повертається обличчям до дому.

Przygoda, z nieodzownym ryzykiem i dziką przestrzenia, stanowi tęsknotę głęboko wpisaną w duszę mężchyzny. Серце чоловіка потребує місця, в якому може залишитися насамоті, закрите на блискавку, законсервоване та запаковане. Де нема мобільних телефонів та шуму. Воно не може розслабитись у магазині, в шумі і хаосі. Це має бути місце для душі.

Ekspansja na zachód. Przeciwko duszy. Світ бізнесу і шалених заробітків вимагає від чоловіка завжди бути ефективним і пунктуальним. Аби запрягти чоловіка в плуга і змусити бути продуктивним. Але душа не може бути запряженою. Тоді як від чоловіка вимагають бути здатним до роботі незалежно від стану серця. Це формує сухих, безволосих, ніяких людей. І самі чоловіки не знають до кінця заради чого це серце втратили.

Stoczyżć bitwę. Серце кожного чоловіка потребує перемогти битву, пережити пригоду і врятувати Прекрасну. Ще з дитинства хлопець мусить атакувати – у війнушках, стрілянині, хай це навіть суперник у спортивному бою. Якщо хлопець не отримав цього апогею в дитинстві, він буде прагнути у стосунках дорослим – в кожних стосунках хоч колись є потреба чогось дикого. Кожен чоловік, мусить бачити, що він сильний. В серці кожного чоловіка є краплина насильника!!

Kobiece serce. Чи не кожна жінка може знайти в собі всі названі риси. Проте виразні жіночі потреби є дещо інші. Не лише хоче, щоб її поважали, а й відстоювали її права, про неї піклувались. Прагне, богатиря, який її врятує. Прагне бути гарною. «Бачите мене?» - з самого дитинства питає серце кожної дівчинки – «І чи подобається вам те що бачите?». Світ вбиває серце жінки, наказуючи їй бути твердою, сильною і незалежною. Але ніхто майже не звертає уваги, що вона … замучена.

9 коментарів:

Анонім сказав...

Интересные мысли-)

Оксана Тупальська сказав...

это польские писатели... молодцы!

Анонім сказав...

А, это ты перевела?да?

Оксана Тупальська сказав...

совсем немножко. просто читала и своими словами коротко писала содержание - что показалось интересным.

Анонім сказав...

действительно интересно-))

Оксана Тупальська сказав...

у тебя есть муж - как думаешь, правдиво говорят?

Анонім сказав...

часть правды в этом есть, хотя все конечно сугубо индивидуально-)

Оксана Тупальська сказав...

спасибо, право. надеюсь, у меня буде шанс проверить это на практике ))

Анонім сказав...

Конечно будет-))По другому и быть не может-)