суботу, 25 березня 2023 р.

Блендер - в хаті не зайве. Взялася за млинці


 Весна почалася з млинців у блендері. З картоплі та з сиру. А ще з несмачних страв, які пробувала, бо надивилася, чим харчуються люди-власники інстасторінок. 

Почну з харчів, які точно мені не пасують: 

- тверді сири. Я не бачу їхнього іншого застосування окрім як натирати в варену картоплю чи піцу. Інакше - від них ніякого наїдку, задоволення та ситості, тільки калорії

- консервовані овочі. Взагалі не розумію, навіщо їх консервувати, якщо в продажу є зелень та овочі круглий рік

- екзотичні фрукти без солодкого смаку. Якщо це соковите манго, ківі, навіть нудні банани - так, якщо це дивна тверда трава, як, наприклад, авокадо - ні

- знежирена молочка. Молоко мусить мати смак молока, в іншому випадку - це нікому не потрібна ірунда (йорунда, єрунда). 

А тепер рецепти млинців:

Сирники

З перемеленим в блендері сиром вони виходять шикардичні.

У розрізі - вони всередині наче з тортів-сирників. 

Єдиний мінус - що важко досягти ідеальної круглої форми, бо вони трошки розтікаються, коли кладеться сира суміш на сковорідку. (я люблю рівні форми :) )

Однак на смак найкращі з тих версій, які я раніше робила. Під час смаження в них так надувається верхня стінка, як в товстого лавашу чи чебуреків, що теж дуже. 

Спочатку на дно в блендері вбивала яйця, щоб була рідина, тоді сир. Суміш стала як густовата сметана, але не густа. Багато борошна теж не накидАла.

Млинці з картоплею

Відомо, що блендер не тре картоплю без води. Не страшно. Ріжемо картоплю як на лінивий суп великими шматками, додаємо в блендер трохи на дні води і крутити.

Виходить біла маса, до якої кидаємо яйця, борошно, перець, сіль і спеції. Між іншим, мені сподобалась приправа "до картоплі" - її продають в Сільпо. Ця приправа не сильно ядерна, не забиває смак, але гарна. 

Коли картоплю дрібно перебити, виходить нормальна біла маса. На відміну від тертки - бо поки тремо, картопля змінює колір і темніє. 

Млинці добре тримають форму, виходять естетичні, не забиті, приємно пахне і смакує картопля. Дуже багато борошна не кидати, щоб маса для смаження була трохи рідкуватою, але не розтікалася на пательні. 

Немає коментарів: