середа, 24 лютого 2016 р.

Торт у микрохвильовці

Рецепт, випробуваний у домашніх умовах.
 
Моя колежанка Леночка Охрамович підкинула рецептик з соцмереж. Трохи не довіряю такого роду інформації, якщо не вказано особу, яка публікувала, але прикинула на око, що як не спечеться у мікрохвильовці, можна буде довести тісто до тями в звичайній газовій духовці. Але вийшло все як слід.
 
Так от - рецепт:
2 яйця, 8 ложок борошна, 8 ложок молока, 6 ложок цукру, 6 ложок олії, чверть ложки розпушувача (разрыхлителя), пакетик порошку "Гарячий шоколад" (норма як на кружку).
 
Додала горіхів, взбила міксером і поставила в мікрохвильовку. В рецепті було вказано, що на три хвилини, в моєї мами мікрохвильовка гріє повільніше, тому притримувала десь до вісьми хвилин, поки не було видно в прозорій посудині, що тісто вже стало печеним. Десь на 4-тій хвилині виймала, щоб пробити зверху виделкою в різних місцях аж до дна посудини (хто не в курсі, це допомагає, щоб тісто підростало рівномірно і не був кривий на один бік коржик )) ).
 
Готовий корж розрізала на двоє і перемастила сметановим кремом - 200 мл сметани (найменший пакетик в маркеті), пакетик розпушувача для сметани, пів склянки цукру.
 
Спробувала порахувати вартість випічки - десь 25-30 грн. Приблизно стільки ж в маркеті коштує тортик "Медовик" в пластикових фасувальних коробках. Але цього, здається, виходить трохи більше.
На фото видно, що тортик вийшов розміром з десертну тарілку - мені якраз пасує в період, коли мало їм солодкого і жирного :)
 

Немає коментарів: