понеділок, 8 жовтня 2012 р.

Вольфган Петерсен. Лодка


Переглянула днями стрічку Вольфгана Петерсена "Лодка". Історія групи чоловіків, які під час війни провели два місяці на під водою на підводному човні. Ризикували життям, дивилися у вічі смерті, проте рухалися вперед, бо ще раніше зробили вибір провести частину життя на дні океану.

Думаю, кожен із нас має у житті такий човен - дорогу, яку обирає для себе - це родина, професія, друзі, або навіть дім у якому живе чи хоббі яким займається. Цей човен може здаватися тягарем, а може бути благословенням. Залежить від того, як ми до нього ставимось. Може нас втопити, а може переможцями винести на берег. Принести успіх, насолоду від життя і в кінці кінців - привести до Божого царства.

Важливо, що в цьому човні нам практично неможливо бути насамоті. Навіть коли нам здається, що навколо просто таки нікого немає - ми всеодно беремо когось у свій човен. І разом або тонемо, або випливаємо. Або топимо ворогів, або втікаємо від небезпеки. Цікаво.

У фільмі головний герой - капітан судна помирає після того, як тоне його човен. Бо як інакше - життя в цьому світі без цього світу - справа нереальна. Прикольно усвідомлювати себе капітаном у плаванні. А ще прикольно, що в кожного свій човен і він в ньому капітан. Така собі багатогранна реальність...

Немає коментарів: