понеділок, 16 листопада 2009 р.

Антивірусні пельмені

Щоб були сили і не здав позиції імунітет наприкінці осені навіть найзапеклішим прихильникам дієт рекомендується вживати хоч раз на три дні трохи м'яска та борошна. А темпераментним людям типу мене дуже часто хочеться чогось гостро-перчено-солоного. Хоч це навіть у морози нездорово для організму. Тому вивела для себе експрес-вариво, котре вбиває всіх апетитних зайців та смакує без хліба, солі та спецій. Не важке для організму, натомість поживне, із потрібною мірою гостроти та навіть із вітамінами. Беремо
150 грамів пельменів
2-3 яйця (в залежності від розміру)
1-2 цибулинки
150 грамів копченої ковбаси
150 грамів начинених тунцем олив(1/3 баночки)
Пів лимона
Кукурудзяну олію
Одночасно у двох посудинах зварила окремо на маленькому вогні пельмені та окремо яйця. Тим часом на пательні у кукурудзяній олії обжарила нарізану кубиками середніх розмірів ковбасу та дрібно нарізану цибулю. Піджарену ковбаску з цибулею кинула у воду з пельменями та залишила на пару хвилин покипіти. Тим часом нарізала великими шматками зварені яйця, товстими скибками пів лимона. Вимкнула плиту, кинула яйця, лимон та оливи та на 5 хвилин накрила кришкою.
Перед вживанням – молитва - вже за маминим рецептом: «Благослови Боже мене і цю нову їжу, яку Ти створив. Та дай доброго нюху тому, хто блукає неодруженим та голодним.» :)

Немає коментарів: