середа, 11 лютого 2009 р.

Василіски. Ящірки, які ходять пішки по воді.

Василіски – це ящірки, які водяться у Центральній Америці, Коста-Ріке та Панамі. І найбільш фантастичне їхнє вміння – це ходити по воді на двох лапках. За це ящірку також називають ящіркою Ісуса Христа. Бо такого унікального хисту не має жодна із земних рептилій. Деякі ганяють сушею, деякі вміють справно плавати, але ходити по воді вміють тільки василіски. Якщо василіску налякати – вона прямо з гілки скаче у річку і, швидко перебираючи задніми лапами, біжить на інший берег. А діставшись землі, так само швидко біжить куди заманеться. Унікальне вміння василісків ходити по воді вчені пояснюють вмінням так швидко рухати лапками, що вони не встигають провалитися у воду.
Думаю, якщо ми у своєму житті хочемо ходити по воді і зустрічати багато чудес, ми маємо також швидко рухати лапками – як василіски. І не дозволяти течії нас захопити. А ще у василісків – дуже довгі хвости – ними унікальні ящірки балансуються і, як кермом, вибирають напрямок. І ми, окрім бездумно рухати лапками, маємо знати напрямок, у якому бігти.
Василіска – ящірка не ядовита – але якщо на неї наступити – може болісно покусати або подряпати. А самчики – мають особливі шкірні прикраси – завдяки чому мають особливий драконівський вигляд. Ми, люди, теж, чесно кажучи, народ не з ніжних :).
Цікавинки про василісків http://arfon2.narod.ru/Page18/f36.htm

Немає коментарів: