Знаю... Твой друг в мире бизнеса и творчества

четвер, 25 травня 2017 р.

Вийти з реанімації після важкої операції на серці чоловіку допомогла прив’язаність до дочки

Вперше в житті брала інтерв’ю в людини, яка перебувала у реанімації. 

Пацієнту більше за 60. зробили операцію з заміни клапана серця. Втручання полягало у пластиці клапану, який хірурги склали з живих тканин. До Києва В’ячеслав приїхав оперуватися з Дніпропетровська. Розмовляв зі мною з трубками в носі, під крапельницями та підключений до реанімаційного апарату.

Питаю: «Як себе почуваєте?». Каже: «Нормально. Вірю, що одужаю».

І одужання цієї людини відбувається швидко. Після важкої операції день перебуває в реанімації. На наступний день кардіохірург планує переведення в звичайну палату. Каже, що до кінця тижня можна буде виписувати додому.

«Цей хворий після операції в досить доброму стані. Прийшов до нас з проблемами, які не дозволяли нормально жити – задихався, почував себе виснаженим. За тиждень повернеться додому. Якість його життя буде кращим, ніж до операції», - каже кардіохірург, який проводив втручання, Олександр Бабляк.

На кардіооперації після 60-ти люди не надто поспішають. Бояться, що не витримають наркоз, не зможуть відновитися. В’ячеслав – розповідає про дочку. Каже, на відважний крок пішов завдяки думкам про неї. І тому легко одужує.

«Я постійно думаю про дочку. Вона зараз трохи старша за Вас (показує на мене). Але коли була малою, ми з нею мали досвід операції на серці. Дитину ще страшніше було віддавати хірургам. Але вона пережила операцію, одужала. Виросла гарною дівчинкою. Якщо у неї малої це вийшло, я також не міг не справитись. Оперував цей же хірург. Тепер чекаю поки заберуть від апаратів, щоб повернутися до рідних».

Лікарі просять довго не бути в реанімації – бо пацієнту треба відновлюватись, поруч лежать інші хворі. А В’ячеслав продовжує розповідати про дочку:

«Дуже її люблю. Вона у мене прекрасна. Я нею пишаюся».

Я виходжу з реанімації, чоловік усміхається та махає мені пальцями. Каже: «Я молодець. І про дочку, думаю, розповів Вам найважливіше».


Ось така прекрасна історія. J


Немає коментарів:

Дописати коментар