Знаю... Твой друг в мире бизнеса и творчества

вівторок, 23 травня 2017 р.

Хвороба не завада. Після того, як видалили пів кишечника та на все життя посадили на ліки жінка народила здорове дитя

Світлана (ім’я замінено) народилася у селі. В 16 років у неї почалися проблеми з кишечником. Дівчина страждала від проблем з випорожненням та болів в животі. А після 20-ти їй видалили більшу частину кишечника, а випорожнення стало можливим тільки через спеціальний отвір, який зробили лікарі, та з застосуванням відсмоктувача калу.

Таке непросте захворювання у молодої людини сталося через те, що лікарі не могли вчасно встановити діагноз – не вистачало освіти та досвіду. Спочатку Світлані поставили діагноз, пов'язаний з інфекційним захворюванням, поклали в лікарню, де промивали шлунок водою. Та тільки погіршили стан cправ.

«З 16-ти років моїми проблемами з кишечником була діарея та труднощі з випорожненням, болі. Я жила в селі, тому процес був довгим. З районної направляли в обласну лікарню, обстежували. І це продовжувалось роками. Коли мені було 20 – поклали в інфекційну лікарню і стали промивати шлунок. Після цього у мене почалися випорожнення кров’ю. Я сильно страждала. А коли мій стан геть погіршився – я сама поїхала до Києва. І там медики сказали, що треба негайно оперувати. Вирізали кишку, анус. На операційному столі виявили, що мій діагноз – хвороби Крона», - розповідає жінка.

Хвороба Крона є рідкісною. Але якщо її правильно лікувати, пацієнти не потребують хірургічних втручань. Мусять дотримуватися дієти, пити все життя ліки. Але тіло функціонує. У випадку Світлани вже запізно. Жінка до кінця життя мусить жити без можливості здійснювати природнім чином необхідний фізіологічний процес.

«Мені робили операцію, бо ситуація була критичною – просто рятували життя. Лікарі не мали необхідних навчань, техніки для діагностики. Тільки тепер я розумію, що по всім симптомам у той час, як мені було 16 років можна було встановити діагноз хвороби крона, коли відбувається запалення шлунково-кишкового тракту – біль у животі, діарея, втрата ваги, лихоманка, ломота в кістках», - каже жінка.

Хвороба Світлани принесла біди в її особисте життя. В 16 років вона народила дитину від свого першого чоловіка. Проте після того, як їй у 20 зробили операцію, чоловік її покинув.

«Перший чоловік не міг мене прийняти такою, як я була після операції. І пішов. Згодом я вийшла заміж за іншого. Він лікар. Знав моє непросте становище. І прийняв мене з моїми проблемами. Ми побралися. Наполягав, щоб ми випробували можливості народити дитину», - розповідає жінка.

Після консультацій з медиками і численних обстежень Світлана вдруге стала матір’ю.

«Ми з чоловіком робили генетичні обстеження. Щоб перевірити, що немає в дитини схильності до хвороби Крона. Виявилось, що ні. Зараз наше дитя росте здоровим. Ми щаслива родина».


Світлана вродлива білявка середньої статури. Зі спокійним розміреним голосом та позитивним налаштуванням до людей. Її життя продовжується. І для неї це найважливіше.   

Немає коментарів:

Дописати коментар