1. Зголодніти
Ситий повар – поганий повар. Ви маєте бути близько до своїх клієнтів. Тобто, якщо ваш клієнт голодний, маєте відчувати його смаки і бажання.
- Мріяти про результат
Якщо страва вам байдужа, ви її колись, може приготуєте, але не вкладете душі. А значить, вам буде байдуже результат. Готуйте те, що подобається
- Не робіть так, як написано в книжках
Ознайомтесь з рецептом, можете проконсультуватись з кимось. Але розслабтеся і робіть як хочете. Бо коронна страва повара – це страва повара. І все.
- Не бійтесь готувати
А дійсно, чого його боятись. Ну, згорить м’яско, яке ви придбали на всю зарплату чи википить молоко, за яким ви пів дня стояли в черзі, щоб було натуральним. Пам’ятайте! У процесі приготування найважливіше сам процес! Не вийде печена качка з яблуками – вийдуть яблука в качиному соусі смажені у власному соку. Потім розберетесь що воно і куди
- Готуйте більше ніж на одну особу
Якщо страва вдалася – її мусить хтось скуштувати – чи гість, чи сусід, чи колега по роботі. Якщо ваші колеги такі вже просунуті кухарі, що можуть вашу творчість не оцінити – поділіться з тим, хто точно оцінить. Як? А просто – візьміть ввечері пару своїх пиріжків і прогуляйтесь з ними в метро. Придивіться якогось студента, усміхніться і скажіть – слухайте, а не хочете пиріжка – я тут вчора вперше по рецепту…
- Добра страва мусить пахнути
Якщо навіть смак вам не дуже сподобається – поки будете готувати нанюхаєтесь – і будете щасливі. Чому грузини і вірмени так легко продають свої хачапурі? – да, правильно. Бо пахнуть, страшне.
- Якщо страва не вдалася – варіть іншу
Дурна забава готувати вдруге страву, яка вам не вдалася. Та ну її. Не вийшла, хай її хтось інший готує. Беріть те, що викликає у вас більше задоволення.
- Готуйте у гарному настрої
Навіщо вам нова страва, коли у вас гірко на душі – з’їжте цукерку і йдіть гуляти на повітря. А от коли вам хочеться нових пригод – нова їжа – саме те, що треба.
9. Не готуйте на кухні, де багато зайвого хламу.
Якщо під час приготування вас щось дратує - винесіть його з кухні геть. Муза любить красу і затишок!
10. І ще
Коли приготували, спробували, що це смачно, беріть трубку телефону і дзвоніть до тих зануд, які все шарять в приготуванні харчів. Наприклад, щоб спитати: «А ти не знаєш – це треба масло «Вершкове» чи «Топлене молоко»? – хоча ви то знаєте, що в вашій страві маргарин. Або телефонуєте і питаєте – а це чим її мастити цю курку, перш ніж пхати туди яблука? – аа, майонезом! А ви то в курсі, що лише здорово харчуєтесь і в вас м’яско зі сметанкою. Ну і все. Опитування провели і смачного!
PS. Найуспішніша страва моєї мами лежні з капустою, а моя – лежні з грибами. Які б не були лежні, але читачам мого блогу їх рецепт був більш цікавим, ніж відгуки про кіно, геніальні роздуми про замужвийтя та цитати з мудрих книг. Тому як мінімум рейтинг блогів фотки харчів піднімають. Фотоапарат на кухні – важливіший цукру, солі та масла.
Немає коментарів:
Дописати коментар